header 

Nieuws

maandag
Sjaak en JP zijn om kwart over 1 gestart op positie 45. de jongens uit emmen op plek 95 rond 14:00 uur. Het was een snelle etappe van ongeveer 60 km en zijn ongeveer 2 uur onderweg geweest. ze hebben een paar problemen gehad onderweg met de motorkap sluitingen en de massa schakelaar moesten ze door verbinden.deze problemen hebben ze gehad na het laastste CP, maar die is later gecanceld, zo zijn ze toch nog 49 geworden op de proef en staan nu 47 algemeen. voor de service was het een rustig avondje, een massaschakelaar vervangen en de motorkap sluitingen gemodificeerd. daarnaast 2 nieuwe schokdempers achter en de wiellagers worden een beetje bij gesteld.
De jongens uit emmen zijn gisteren op 104 gefinisht en staan nu 84 algemeen. uitslagen voor de team wertung zijn nog niet bekend.

woensdag
Laatste dingen aan de Sahara gedaan, toen kwam het belangrijkste nog. de servicewagen moest nog ged-eeltelijk ingepakt en in gericht worden. De servicewagen is nu een compleet magazijn geworden met computersysteem om de onderdelen die in kisten liggen op te zoeken en meteen in het systeem af te boeken om aan het eind van de rally het verbruik van de gewisselde delen te bekijken.
'S avonds tegen 21:00 uur vertrokken naar Polen, met rusttijden en alles, waren we rond 13:00 op donderdag op het kamp. daar hebben we eerst alles op gezet en toen was het tijd voor een biertje en wat slaap in halen van een nacht doorrijden.

Voor actuele tussenstanden kijk op de site van rally-Breslau

donderdag
na wat uurtjes slaap in halen toch nog maar een om de auto lopen, Jean Pierre is druk bezig met het inbouwen van de gps, navigatie, intercoms en de achteruit rij camera.. 's middags naar de inschrijving om het startnummer, sponsor stickers, shirts etc op te halen.
de auto is ondertussen volgeplakt met de stickers en kan vrijdag voor de technische keuring.
 
vrijdag
vanaf 12:00 uur is de technische keuring, hebben ondertussen nog een reservewiel gerepareerd, zat een klein lekje in. de technische keuring stelde niet zoveel voor en de auto kwam erin een keer door. de rest van de dag maar een beetje over het camp lopen, hier en daar een praatje, biertje etc. wachten op zaterdag voor de proloog.
 
zaterdag
de start van de rally begint met een proloog door de stad Breslau, een minister van de Poolse regering geeft het startschot is zoals ieder jaar tijdens de proloog wachten, wachten en nog eens wachten. een uur na de start van Sjaak en Jean Pierre komt er telefoon dat de auto is uit gevallen en niet meer wil starten. de coördinaten worden door gegeven en Sebastiaan en Rene gaan met de mooie rode service vitara op pad. de storing is snel gevonden, er was een stekkertje los gekomen
Sjaak en JP hebben de proloog verder uit gereden en 's avonds met de service is dat bewuste stekkertje gemodificeerd, tevens nog even de wiel lagers bijgesteld en voor de rest is de auto prima in orde. Zoals Sjaak zegt: "hij gaat hard" .
 
zondag
weer een dag van wachten. De service moest voor half 8 's ochtends van het terrein zijn of wachten tot alle deelnemers gestart zijn ivm met een smalle route van het terrein af. we hebben besloten op tijd te vertrekken en langs de route bij een tankstation te wachten op Sjaak en Jean Pierre. Zij waren er rond 13:00 uur, hebben de auto op geladen en op naar Swietoszow, ongeveer 140 km daar laden we de auto af en kunnen ze aan de etappe beginnen. vanaf daar rijden wij door naar Krosno,iets van 120 km, om ze daar ergens in de buurt op te pikken aan het eind van de etappe.
Sjaak en Jean Pierre waren daar rond 18:00 uur. auto geladen en op naar het camp Recz. hier waren we rond 22:00 uur. een paar dingen aangepast aan de auto, ruitensproeiers waren niet goed genoeg, extra pompje erbij geplaatst, voor de rest en beetje olie en een multieriem
ze hebben de auto goed gebruikt. volgens sjaak loopt hij hard, dat blijkt ook uit de eind uitslag van zondag. gestart op 139, finisht op 45.
We rijden trouwens met een team uit Emmen mee voor de team Wertung, dit team staat ook naast ons onder de luiken van de Renault voor de service. De jongens uit Emmen starten morgen op plek 95 

 

6210607, het inpakken van de servicewagen in wezep
6230619, het is hard werken voor het serviceteam op de eerste dag dat we er zijn (don)
6240635, we zijn gesteld, nu nog ff een paar dingen, stickers plakken en keuren (vrij) tm zat
6240639, tussendoor nog een bandje geplakt
6240642, sjaak is druk met "dingetjes"
6240645, de nieuwe ledlampen
6240648, en het belangrijkste... de douche
6240654, klaar voor de proloog (zat)
6240669, ff snel services na de proloog, er waren geen spannende reparaties