header 

The proof of the pudding is the eating

In Engeland zeggen ze dat je pas weet hoe pudding smaakt als je er een hapje van neemt. De Blitz komt uit Engeland, dus wij zijn eerst flink gaan rijden voordat we de Blitz in Nederland op de markt brachten. En dat gaat geweldig. Zo goed dat de Blitz ook veel in wedstrijden gebruikt wordt.

NK Challenge
Eddy Beeftink rijdt met zijn Blitz regelmatig het podium op bij het NK Challenge. Tussen de tot-de-tanden-toe geprepareerde Land Rovers, Jeeps en ander geweld weet hij met goed stuurwerk en z'n Blitz geweldige prestaties neer te zetten. Het oranje gevaar begint de andere rijders aardig de keel uit te hangen horen we zo her en der. Maar gelukkig levert Blitz Holland ook voor Land Rover rijders een goede bodykit!

wedstrijden

Transsylvania Trophy

Zo zwaar dat zelfs hard-core offroaders afhaken, zo hard dat maar enkelen aankomen.. De Transsylvania Trophy is onder Nederlanders erg populair. Jan Uit ten Bulten en Michiel van Ketten reden met hun tot de tanden gewapende Blitz mee in deze waanzinnige wedstrijd. "We hebben honderden meters op de lier geklommen en afgedaald, zo steil!" aldus Michiel, die regelmatig uitstapte als het gebladerte iets dunner werd: de voorbode van een afgrond. Op de afbeeldingen zie je de diepte pas als je goed kijkt, het was een waanzinnige wedstrijd. Met wat aanpassingen aan het veersysteem en de lieren is de Blitz van Jan weer klaar voor 2010! Lees het verslag op Wizard 4x4
wedstrijdenwedstrijden

Dresden-Breslau

Willem Burgmeijer / Jan Bloemhof en Eric Gramberg / Machiel v/d Wiel reden met de Sahara en de Blitz mee in de zwaarste offroad rally van Europa. Samen met 300 andere teams deden ze in 2009 mee aan Dresden-Breslau, een rit over 1500 kilometer zwaar terrein. Foto's en meer informatie over dit avontuur op de site van het Blitz Holland Rallyteam

wedstrijdenwedstrijden
Baja Saxonia
Eric Gramberg heeft met z'n Blitz ook meegedaan aan de Baja Saxonia, met pasen dit jaar. Een snelle wedstrijd, met ruim 200 deelnemers: van de snelste trucks en quads tot gewone jongens, het rijdt er allemaal.

wedstrijdenwedstrijdenJe ziet het: de Blitz is perfect geschikt om je eigen offroader van te bouwen. Met de bodykit kun je alle kanten op. Geen geklooi met verenlifts voor hogere banden, want ze passen gewoon. Geen zware extra rolkooi, die zit er al in! Geen kwetsbaar plaatwerk, laag gewicht: perfect voor de offroadsport.

Doe je zelf ook mee met wedstrijden met je Blitz of heb je leuke foto's? Laat het Willem vooral weten, dan komen ze op de site.